Gravin Sophie glijdt uit over hertogin Kate tijdens paardenraces van Ascot

De prestigieuze paardenraces van Ascot in het Verenigd Koninkrijk waren vandaag goed voor een koninklijk slippertje. Letterlijk dan: in de koninklijke koets verloor Sophie, de echtgenote van de Britse prins Edward, haar evenwicht en landde ze ei zo na op Catherine, de hertogin van Cambridge.

Koninklijke slippertjes: aan het Britse hof kennen ze er alles van. Vandaag was het weer prijs op de eerste dag van de paardenraces van Ascot, het jaarlijkse societyevenement in het Verenigd Koninkrijk waar de hoeden van de vrouwen steevast met meer aandacht gaan lopen dan de wedstrijd zelf.

Deze keer speelden gravin Sophie en hertogin Catherine de hoofdrollen tijdens een gênant moment in de koninklijke koets die hen samen met prins William op de terreinen rondreed. Op een bepaald moment verloor de echtgenote van prins Edward (de jongste zoon van koningin Elizabeth II) haar evenwicht en dreigde ze pardoes op Kate te landen. Die bleek echter over goeie reflexen te beschikken en wist haar aangetrouwde tante staande te houden.

Bijna dag op dag 10 jaar geleden had haar andere aangetrouwde tante prinses Anne minder geluk tijdens een bezoek aan Guernsey, een van de Britse Kanaaleilanden. Midden op straat gleed ze uit en ging ze wel tegen de vlakte. De baljuw die haar terstond probeerde recht te helpen, gaf ze een veeg uit de pan. "Nee, doe dat niet, dankje", zei ze. "Mij rond mijn (onhoorbaar) vastpakken, zal niet helpen. Ik ben perfect in staat om zelf op te staan."

Meest gelezen