Hittegolfalarm is verhoogd in Frankrijk: 66 departementen krijgen code oranje

Météo France heeft de bevolking opgeroepen om extra maatregelen te nemen tegen de hittegolf die in het land woedt. Vanochtend kregen 51 van de 97 departementen de code oranje. Het op een na hoogste waarschuwingsniveau is nu van toepassing in 66 departementen bij onze zuiderburen.

Meer dan twee derden van de departementen in Frankrijk worden getroffen door een hittegolf. In totaal heeft Météo France intussen 66 departementen aangeduid als code oranje, het op een na hoogste waarschuwingsniveau in Frankrijk.

Het departement Landes in het zuidwesten van het land puft het hardst. Er worden temperaturen gemeten tot 39 graden in de schaduw.

Météo France roept de bevolking op om extra waakzaam te zijn en voldoende te drinken. Scholen en verzorgingscentra in heel het land hebben extra maatregelen genomen.

Het huidige hitteadvies van Météo France

Het hittegolfadvies van Météo France vanochtend

Meest gelezen