Jan Leyers gaat op zoek naar "Allah in Europa" voor Canvas

Canvas bouwt het komende najaar verder aan zijn identiteit. De zender vertrouwt op vaste afspraken als "Terzake", "De afspraak" en "De ideale wereld". De blikvanger van het najaar wordt "Allah in Europa", het nieuwe programma van Jan Leyers over de evolutie van de islam in Europa.

Canvas wil een onderscheidend aanbod brengen, voor mensen op zoek naar duiding, diepgang en nieuwe perspectieven. "Die missie verandert niet. Hoe we dat aanpakken, blijkt elke dag een uitdaging", zegt netmanager Reinhilde Weyns tijdens de voorstelling van het najaar van de VRT-zender.

"Terzake" en "De afspraak" blijven de vaste afspraken in de vooravond. Ook "De ideale wereld" keert terug, maar Weyns weet nog niet hoeveel afleveringen per week geprogrammeerd worden. De zender lanceert komend najaar ook een reeks nieuwe programma's, waaronder "Thomas speelt het hard", "Hopen op de goden", "Strafpleiters" en "Gek en geniaal".

De blikvanger van het najaar moet "Allah in Europa" worden. Tien jaar na "De weg naar Mekka" trekt Jan Leyers door Europa. Zijn uitgangspunt: hoe is het gesteld met de islam in Europa? "Het zal geen simpele reeks worden en misschien discussie veroorzaken. We verwachten er veel van", aldus Weyns.

In de zomer wil Canvas letterlijk tussen zijn kijkers staan. Tijdens het nieuwe evenement Cinema Canvas vertoont de zender gedurende acht weken zeven films die voorgesteld worden door bekende filmliefhebbers of filmexperts. Michaël Pas en Xander De Rycke leiden deze avonden in goede banen.

Meest gelezen