Minstens 15 doden bij tweede bomaanslag in minder dan een week in Somalië

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn minstens 15 mensen gedood bij een bomaanslag. Een tiental mensen raakte zwaargewond. De aanslag is opgeëist door de islamitische terreurgroep al-Shabaab.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De bom zat verstopt in een busje dat melk ronddeelde. De meeste slachtoffers zijn burgers. De aanslag vond plaats in het Wadajir-district in de Somalische hoofdstad, waar veel officiële gebouwen liggen. 

De explosie volgt nog geen week na een eerdere bomaanslag en gijzeling in een populair restaurant in Mogadishu. Daarbij vielen toen 31 doden.   

Al-Shabaab werd in 2011 uit Mogadishu verdreven en verloor het grootste deel van zijn bolwerken, maar de groep controleert nog steeds grote gebieden op het platteland. Van daaruit voeren de militanten regelmatig guerrilla-aanvallen en zelfmoordaanslagen uit, vaak in de hoofdstad of tegen Somalische of buitenlandse militaire basissen.

Meest gelezen