Morgen allerlaatste kans voor Gentse kandidaat-rector Van de Walle

Kandidaat-rector Rik Van de Walle doet morgen nog een laatste keer mee aan de zevende stemronde van de Gentse rectorverkiezingen. Als hij dan niet verkozen raakt, stapt hij uit de race. Dat liet hij zelf weten via sociale media.

Vanmorgen raakte bekend dat Van de Walle ook na de zesde stemronde niet verkozen raakte als rector van de UGent. Hij haalde 58,62 procent van de stemmen, terwijl er 66,66 procent nodig was. Meer dan 40 procent stemde blanco.

Ook Van de Walle ziet dit als een duidelijk signaal. "We hebben dit signaal zeer goed begrepen en zullen het meenemen in toekomstige beleidsvoorstellen". Hij roept de kiezers nog één keer op om voor hem te stemmen. De zevende ronde start morgenvroeg om acht uur.

Meest gelezen