MR schuift David Weytsman naar voor als kandidaat-schepen Brussel

De MR-fractie zal op de volgende Brusselse gemeenteraad van volgende maandag de kandidatuur van David Weytsman (MR) als schepen officieel voorstellen. Dat meldt de MR in een persbericht. Welke mandaten Weytsman krijgt, wordt maandag bekend.

Op de agenda van de Brusselse gemeenteraad staan zoals verwacht ook de ontslagen van Yvan Mayeur (PS) als burgemeester, van Pascale Peraïta (PS) als OCMW-voorzitter en ook die van Ahmed El Ktibi als schepen van Milieu, Groene Ruimten en Internationale Solidariteit. Dat betekent wellicht dat El Ktibi, zoals eerder al de ronde deed, de post als OCMW-voorzitter zal overnemen. Het kabinet van El Ktibi kon dat nog niet bevestigen.

Een opvallende afwezige is het ontslag van Ans Persoons (SP.A) als schepen voor Wijkcontracten en Nederlandstalige aangelegenheden. Via Twitter laat Persoons echter verstaan dat ook haar ontslag wel degelijk maandag officieel wordt. "Lopende dossiers afgerond voor mijn vertrek en ontslag op één en dezelfde gemeenteraad, dat is pas goed bestuur", klinkt het bij Persoons.

Bij de Brusselse PS-fractie zal Khalid Zian maandag naar voren geschoven worden als nieuwe kandidaat-schepen.

 

Meest gelezen