Ooggetuige Matthias Diependaele: "Politieagenten met getrokken wapens"

Vlaams fractieleider Matthias Diependaele (N-VA) was ooggetuige van de gebeurtenissen in het Centraal Station vanavond. Hij was op weg naar het station om zijn trein naar huis te nemen. Hij beschrijft wat hij heeft gezien. Ook advocaat Rémy Bonnaffé was ooggetuige.

"Ik was op weg naar het Centraal Station om mijn trein naar huis te nemen toen er mij mensen tegemoet liepen", vertelt Diependaele in "Het journaal". "Die waren aan het huilen, in paniek. Toen had ik nog niet door wat er aan de hand was."

"Ik ben nog wat dichterbij gegaan omdat ik niet wist wat er aan de hand was. Op dat moment was er heel veel politie, militairen, hulpverleners, brandweer. Die zijn alles beginnen af te zetten."

"Wat wel opviel, was dat de politieagenten met getrokken wapens liepen. Dat deed al vermoeden dat het om meer ging dan zomaar een bomalarm."

"Alleen de eerste ontploffing gezien"

“Ik was aan het wachten in Brussel-Centraal, beneden op de trappen", vertelt advocaat Rémy Bonnaffé aan onze redactie. Hij werkt in Brussel en wilde de trein nemen richting Gent. Toen hoorde hij een eerste ontploffing. "De vlammen waren vrij beperkt. Het was helemaal niet ver."

"Toen was er een tweede ontploffing, en daarop ben ik naar de Hilton gelopen. Het leger en de politie zijn gekomen en op een gegeven moment mochten geen mensen meer in het station."

"Ik heb alleen de eerste ontploffing gezien. Ik weet niet zeker of het een ontploffing of schoten waren."

"Het was spitsuur, dus waren er veel mensen in het station."

Meest gelezen