Opnieuw 27 dorpen ontruimd voor oprukkende bosbranden in Portugal

De brandweer krijgt de bosbranden in het noordoosten van Portugal niet onder controle. Er zijn opnieuw 27 dorpen ontruimd voor het oprukkende vuur. Volgens de brandweer raast het vuur met een enorme snelheid door het gebied rond het stadje Gois, meldt de Portugese openbare omroep RTP.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Portugese brandweer krijgt de bosbranden in het noordoosten van het land niet onder controle. De felste branden hebben zich verplaatst naar ongeveer 40 kilometer van het oorspronkelijke rampgebied waar de voorbije dagen al 64 doden vielen.

De ordediensten hebben op dit ogenblik 27 dorpen rond het stadje Gois ontruimd. Naarmate de bosbranden opnieuw oprukken, groeit de kritiek op de overheid en de manier van brandbestrijding aan.

De Portugese premier Antonia Costa wil dat er zo snel mogelijk een onderzoek komt. Costa wil weten waarom de meteorologische dienst niet op tijd waarschuwde voor vuurtornado's in de omgeving van de bosbranden.

Meest gelezen