Rotsblok van 10 ton stort neer op de weg in Anhée

De N96 in Anhée, in de provincie Namen, is afgesloten nadat een groot rotsblok langs de kant van de weg afgebroken en neergestort is. Er vielen gelukkig geen gewonden, experts onderzoeken nog de stabiliteit van de rotswand.

Het incident deed zich maandagnamiddag voor op de N96 tussen Hun en Anhée, ter hoogte van Praule, in de provincie Namen. Een enorm rotsblok van 10 ton brak plots af en stortte neer op de weg. Als bij wonder vielen er geen gewonden.

De weg moest wel worden afgesloten. Volgens Luc Piette, de burgemeester van Anhée, zal dat zeker zo blijven tot vanavond 23 uur. Niet alleen om het rotsblok op te ruimen, maar ook om de rotskant te onderzoeken waar de brokstukken van losgekomen zijn.

"We maken af en toe wel eens mee dat kleine rotsblokken en stenen op de baan belanden, maar dit is toch wel uitzonderlijk", zegt burgemeester Piette.

Volgens de eerste vaststellingen is het rotsblok losgekomen door natuurlijke erosie.

Meest gelezen