Verdachte aanslag bij moskee is vader van 4 kinderen

Het Britse gerecht heeft de identiteit bekendgemaakt van de man die gisteren in Londen inreed op een groep moslims. Het gaat om Darren Osborne, 47, een vader van vier kinderen uit Cardiff in Wales. In de nacht van zondag op maandag reed hij met een gehuurde bestelwagen in op een groep moslims die uit een moskee kwamen in Finsbury Park. Daarbij kwam 1 man om, 9 mensen liggen nog in het ziekenhuis.
De politie onderzoekt het huis van Osborne in Cardiff.

Volgens de politie handelde Osborne alleen en was hij niet bekend bij het gerecht. Hij wordt vastgehouden op verdenking van een terreurdaad. De politie heeft in de buurt van Cardiff huiszoekingen uitgevoerd.

Volgens zijn buren was Osborne "een doodnormale man". Zijn familie zegt in een verklaring dat ze in shock zijn.

In de buurt van de plek van de aanval werd gisteravond een wake gehouden. Die werd ook bijgewoond door de Londense politiechef. De Britse premier Theresa May had het over "een kwaadaardige daad". Ze beloofde ook meer bescherming voor de moslimgemeenschap in Groot-Brittannië.

Meest gelezen