Willem-Alexander haalt brevet voor regeringsvliegtuig

De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft "zeer recent" zijn vliegbrevet gehaald voor de Boeing 737. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt dat na berichtgeving hierover van het Algemeen Dagblad (AD).

In april maakte de Nederlandse regering bekend een Boeing 737 Business Jet te hebben aangeschaft als opvolger van het regeringsvliegtuig Fokker 70 PH-KBX. De koning kan dankzij zijn brevet nu ook dit toestel besturen.

Vorige maand werd bekend dat Willem-Alexander al jaren anoniem voor de KLM op de Fokker 70 Cityhopper vliegt om zo aan zijn jaarlijkse vlieguren te komen. De koning bestuurde regelmatig zelf het regeringsvliegtuig Fokker 70 PH-KBX als het toestel door de koninklijke familie werd gebruikt.

Het zal nog wel even duren voordat het Nederlandse staatshoofd ook daadwerkelijk achter de stuurknuppel plaatsneemt. Het nieuwe toestel wordt pas begin 2019 geleverd.

Meest gelezen