Antwerpse stationsbuurt in rep en roer door jongeren met nepwapens

De politie is deze voormiddag massaal uitgerukt naar de stationsomgeving van Antwerpen-Centraal. Agenten vielen een woning binnen in de Breydelstraat, omdat er jongeren met wapens op het dak waren gesignaleerd. Het bleek uiteindelijk om speelgoedwapens te gaan. De twee jongeren werden opgepakt.

De politie sloot de Breydelstraat af en de buurt werd gecontroleerd met een helikopter en een sluipschutter.
Na grondig onderzoek kon uitgemaakt worden dat de gewapende jongeren zich ophielden in een woning in de Breydelstraat. De politie kon hen oppakken en meenemen voor verhoor. Het gaat om een man van 18 en een van 20 jaar. Daarna werd de afgebakende zone opnieuw vrijgegeven. 

Bij controle bleek dat de jongeren in het bezit waren van een BB-gun, een speelgoedwapen. De speelgoedwapens zijn zo goed als niet te onderscheiden van echte wapens en al zeker niet door mensen die beneden op de straat wandelen. Wat tot grote ongerustheid heeft geleid.

Meest gelezen