Asfalt komt omhoog door hitte, E314 afgesloten in Aarschot

Woensdagavond is op de E314 ter hoogte van Aarschot het wegdek omhooggekomen door de hitte. De snelweg richting Lummen ging dicht en het verkeer moet over een tijdelijke vluchthaven.

Afgelopen nacht legde het Agentschap Wegen en Verkeer een tijdelijke vluchthaven aan voor automobilisten. Het verkeer richting Lummen kan dus heel beperkt weer door. Vanmorgen is er een ongeval gebeurd in de file die er al stond. Een vrachtwagen kantelde en de lading meloenen rolde over de weg. Het wegdek is intussen schoongemaakt. Maar automobilisten moeten nog rekening houden met ernstige verkeershinder.

De twee rijstroken zelf worden pas aangepakt in de nacht van donderdag op vrijdag, het zal duren tot zondag voor het beton is uitgedroogd. Vlot verkeer richting Limburg zal dus pas maandagochtend weer mogelijk zijn. 

Verkeer op lange afstand wordt aangeraden de E314 te vermijden en van Gent naar Hasselt via Antwerpen te rijden.

Meest gelezen