Audi Vorst mag tweede elektrische auto bouwen

Audi Brussel mag vanaf 2019 een tweede volledig nieuwe elektrische auto bouwen. Dat heeft het Duitse merk vandaag bekend gemaakt. Dat is zeer goed nieuws voor de fabriek in Vorst. Hierdoor is de werkgelegenheid zeker tot 2020 gegarandeerd. Eerder al was bekend dat Audi Vorst vanaf 2018 een eerste volledig nieuwe elektrische SUV zal bouwen.
Prototype van de e-tron Sportback

Verschillende fabrieken hadden zich kandidaat gesteld om het nieuwe elektrische model te bouwen maar de directie in Duitsland heeft de productie nu toegewezen aan de fabriek in Vorst. Vorst krijgt ook een eigen productielijn voor de batterijen van de elektrische auto's.

Sportief en elektrisch

De nieuwe wagen zal de naam "e-tron Sportback" krijgen. Het is een sportiever uitziende versie van de e-tron, de elektrische SUV die vanaf volgend jaar in Vorst van de band zal rollen. SUV is de afkorting van "Sports Utility Verhicle", een sportieve auto voor alle doeleinden. In de praktijk is het meestal een gewone auto die wat hoger is en grote wielen heeft.

Meer werk

Hoeveel wagens er van het nieuwe model zullen gemaakt worden, is nog niet duidelijk. Er kan ook nog geen cijfer geplakt worden op hoeveel extra jobs er zullen komen door de toewijzing van dit extra model. Audi Vorst zal volgend jaar ook meer auto's van het model A1 bouwen.

 

Meest gelezen