Dader aanslag Centraal Station niet bekend voor terrorisme, wel voor zedenfeiten

Volgens onze bronnen is de dader van de mislukte terreuraanslag gisteren in het station van Brussel-Centraal bij de veiligheidsdiensten niet bekend voor terrorisme. Uit het feit dat hij nu al geïdentificeerd is, kunnen we wel afleiden dat hij bekend is voor andere criminele feiten en dus in een databank opdook. Het zou gaan om zedenfeiten, bevestigt een bron ons.

De identiteit van de dader zou volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) al achterhaald zijn, maar wordt die voorlopig nog niet gecommuniceerd om het onderzoek niet te doorkruisen. Maar wat we nu weten, is dat hij niet op een terreurlijst gestaan zou hebben. Wél zou hij bekend zijn voor zedenfeiten bevestigt een bron ons. 

Meest gelezen