Dit is de dader van de mislukte terreurdaad in Brussel-Centraal

We kunnen een gezicht plakken op de dader van de mislukte terreuraanslag met een spijkerbom gisteren in het station van Brussel-Centraal: de 36-jarige Oussama Zariouh. Hij is van Marokkaanse nationaliteit en woonde in Molenbeek.
Facebook

Rond kwart voor 9 gisterenavond veroorzaakte de dader een eerste ontploffing. De koffer vatte vuur en ontplofte een tweede keer nadat Zariouh naar beneden gelopen was. Toen hij vervolgens de trap weer opliep, liep hij op een militair af, die het vuur opende. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. 

Feit is dat ons land gisteren aan veel erger ontsnapt is. De spijkerbom die de dader bij zich had, is maar gedeeltelijk ontploft. De tas was gevuld met nagels en gasflessen. De bedoeling? Zoveel mogelijk slachtoffers maken. 

Ooggetuigen hoorden de man "Allahu Akbar" roepen, iets wat bevestigd wordt door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Identiteit? Oussama Zariouh uit Molenbeek

In de loop van de dag sijpelden er meer details door over de identiteit van de dader en intussen kunnen we er ook een gezicht opplakken. 

Oussama Zariouh is een 36-jarige man met de Marrokkaanse nationaliteit die in Molenbeek woont. Vannacht is er al een eerste, versterkte huiszoeking - met de steun van de speciale eenheden - in zijn woning uitgevoerd. Voorlopig lijkt het erop dat de man alleen handelde. De man was niet bekend voor terrorisme, wel voor zedenfeiten. 

Meest gelezen