Doodsoorzaak Amerikaanse student Warmbier nog niet bekend

De doodsoorzaak van Otto Warmbier, de Amerikaanse student die recent werd vrijgelaten uit de Noord-Koreaanse gevangenis, is nog niet bekend. De jongeman overleed maandag in Cincinnati, vlak na zijn vrijlating. De lijkschouwer heeft voorlopig enkel uitwendige onderzoeken kunnen uitvoeren, omdat de familie van Warmbier zich verzet tegen een autopsie.

Otto Warmbier was als student op reis in Noord-Korea, toen hij werd opgepakt voor het stelen van Noord-Koreaanse propaganda. Hij kreeg daarvoor in maart 2016 15 jaar dwangarbeid. Begin juni liet Noord-Korea Warmbier vrij. Bij zijn aankomst in de VS bleek dat hij in coma lag en hersenbeschadiging had opgelopen. Hij overleed begin deze week. Het onderzoek naar zijn doodsoorzaak gaat wel nog verder, laat de lijkschouwer weten.

Meest gelezen