Duizenden Indiërs vieren op gepaste wijze World Yoga Day

In Brussel werd het zondag al gevierd, maar vandaag is het officieel de internationale dag van de yoga. Vooral in India, de bakermat van de yoga, wordt de dag gevierd. Voor de gelegenheid komen overal in India mensen samen om te yogaën. Ook premier Modi doet mee en benadrukt het belang van de sport.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Indiase eerste minister Narendra Modi leidt een grote yogasessie in Lucknow

Alleen al in een park in de noordelijke stad Lucknow kwamen zo'n 50.000 mensen samen voor een yoga-sessie. Zij werden begeleid door de eerste minister Narendra Modi. Het regende, maar dat bedierf het enthousiasme van de aanwezigen niet.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Ook elders in India werd de dag gevierd. Indiase militairen en hun families rolden hun yogamatje uit op een vliegdekschip en 'sadhoe's' of hindoeïstische asceten beoefenden yoga in een tempel.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Modi onderstreepte vandaag het belang van yoga. Hij vindt dat yoga de wereld met India heeft verbonden. "Yoga heeft te maken met gezondheidszorg", voegde hij eraan toe. "En het is niet eens duur om te beoefenen."

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Internationale dag van de yoga

Overal ter wereld kwamen enthousiaste yogi's samen. De Indiase eerste minister Modi deelde via zijn Twitterpagina foto's van yoga-sessies uit alle hoeken van de wereld.

Zo zijn er onder meer foto's te zien van een groepje yogi's op Machu Picchu, de bekende ruïnestad in Peru. Er verschenen ook foto's uit Mongolië, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en vele andere landen op Modi's account.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

'International Yoga Day' is vandaag aan zijn derde editie toe. De Verenigde Naties hebben de dag in 2014 opgericht. Dat gebeurde overigens op vraag van Modi. De bedoeling van de dag is om yoga en de gezonde voordelen ervan op lichaam en geest wereldwijd in de kijker te zetten.

Meest gelezen