Extra veiligheidsmaatregelen voor festivals in Werchter

Organisatoren en veiligheidsdiensten gaan voor de festivals in Werchter extra veiligheidsmaatregelen nemen. Zo zullen er voor het eerst betonblokken worden geplaatst op invalswegen, wordt bij noodsituaties het waarschuwingssysteem B-alert ingezet en zullen de medewerkers op campings en parkings vooraf gescreend worden.

"Op de Haachtsesteenweg, Werchtersesteenweg en Nieuwe Baan worden betonblokken geplaatst", legt burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar uit. "In geval van nood zullen alle festivalgangers in een bepaald gebied via de operatoren richtlijnen krijgen over wat ze moeten doen. Enkel tijdens Rock Werchter zal de veiligheidszone rond het festival uitgebreid worden richting Aarschot."

Zelfde maatregelen van voorbije jaren

Verder blijven de maatregelen van de voorbije jaren van kracht. Zo worden de festivalgangers bij het betreden van het festival gecontroleerd door middel van metaaldetectoren. Om de controles vlot te laten verlopen, vraagt de organisatie om tassen en rugzakken indien mogelijk thuis te laten. Wat de festivalgangers niet mogen meenemen op het festivalterrein staat opgelijst op rockwerchter.be

Op zaterdag 24 juni is er het eerste festival TW Classic. Rock Werchter vindt plaats van 29 juni tot en met 2 juli. Het festivalseizoen in Werchter wordt dit jaar afgesloten met Werchter Boutique op zaterdag 8 juli.

Meest gelezen