Federaal procureur in Centraal-Station voor stand van zaken, sporenonderzoek afgelopen

Federaal procureur Frédéric Van Leeuw is vanochtend rond 4 uur aangekomen in het Brusselse Centraal-Station. De federaal procureur was vergezeld van federaal magistrate Ann Fransen, gespecialiseerd in terrorisme, een magistrate van het Brusselse parket en de onderzoeksrechter. De magistraten hebben in het station uitleg gekregen van de speurders van de federale politie over de gebeurtenissen van gisteravond en de stand van het onderzoek. Alles wijst erop dat het sporenonderzoek intussen afgelopen is.

Federaal parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt bevestigde gisterenavond laat dat de explosie die rond 20.30 uur had plaatsgevonden in Brussel-Centraal, behandeld wordt als een terreurdaad.

Een voorlopig nog onbekende man had op de tussenverdieping tussen de inkomhal en de perrons 3 en 4 een koffer laten ontploffen en was vervolgens neergeschoten door de aanwezige militairen. De man overleefde die schoten niet. Intussen is duidelijk dat de man een tas bij zich had met een bijzonder zware bom, de bom zelf is niet afgegaan. Behalve de dader zijn er geen slachtoffers gevallen. 

Over de identiteit van de dader zijn nog geen gegevens bekend. Om 11 uur geeft het federaal parket een persconferentie over de gebeurtenissen van gisteravond. 

Het labo van de federale politie heeft een grondig sporenonderzoek uitgevoerd in het station. Een hoop materiaal in bruine zakken en dozen werden naar buiten gedragen en de brandweer die voor extra verlichting zorgde vannacht heeft die verlichting opnieuw opgeborgen. Ook ontmijningsdienst DOVO maakt zich klaar om te vertrekken. 

Meest gelezen