Geplande evenementen vanavond gaan door "met verhoogde waakzaamheid"

Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken laat weten dat het dreigingsniveau voorlopig op drie blijft, maar dat er vanavond verhoogde waakzaamheid is rond geplande evenementen, zoals het concert van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion. Die komen er uit voorzorg, meldt het Crisiscentrum op Twitter.

Het dreigingsniveau wordt voorlopig niet verhoogd, maar er is wel sprake van verhoogde waakzaamheid. Het Crisiscentrum bekijkt of de veiligheidsmaatregelen die met terreurniveau drie gepaard gaan, voldoende zijn. Niveau drie betekent dat dat de dreiging ernstig en waarschijnlijk is.

Minister van Veiligheid Jambon (N-VA) benadrukt bij de start van de vergadering van de Veiligheidsraad dat er geen nieuwe veiligheidsmaatregelen komen voor de evenementen van vanavond. "Er zijn al maatregelen genomen, en ik ga er nu geen nieuwe improviseren."

Premier Charles Michel ging op de persconferentie na de nationale veiligheidsraad niet verder in op de veiligheidsmaatregelen rond de geplande evenementen. "De huidige maatregelen worden permanent geëvalueerd. We zullen extra waakzaam zijn bij de evenementen, met extra controles. We zijn alert en versterken onze diensten."

Coldplay in Koning Boudewijnstadion

Op Twitter meldt het Crisiscentrum dat er vanavond enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen. De veiligheidsdiensten zullen onder meer in grotere getale en meer zichtbaar aanwezig zijn in trein- en metrostations. De geplande evenementen gaan gewoon door.

Vanavond zakken onder meer 50.000 concertgangers af naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel, voor het eerste Belgische optreden van Coldplay. Ook morgen treedt de Britse groep op in ons land. Momenteel wordt er rond het stadion al gepatrouilleerd door de politie.

Meest gelezen