Man wil op kinderen inrijden in militair kamp Elsenborn

In het militaire kamp van Elsenborn wilde een man met psychologische problemen inrijden op een groep schoolkinderen. Dat is mislukt. Er vielen geen gewonden.

Een man is maandagnamiddag met zijn wagen het militaire kamp van Elsenborn binnengereden. Daar heeft de man, die psychologische problemen heeft, geprobeerd om in te rijden op een groep schoolkinderen, hun onderwijzers en een boswachter die de kinderen begeleidde. Dat is vernomen bij de politie van de zone Eiffel die het in dit verband over een poging tot doodslag heeft.

Kinderen aan de picknick

"Het ging om leerlingen van het vierde, vijfde en zes leerjaar van de basisschool van Elsenborn.Ze bezochten het kamp om de natuur en de dieren te leren kennen, zoals wel vaker gebeurt. Om 13 uur waren ze aan hun picknick begonnen toen een auto in de richting van de kinderen reed", zegt burgemeester Emil Dannemark van Bütgenbach.

"De onderwijzers brachten de kinderen meteen in veiligheid, terwijl de boswachter vergeefs probeerde om de autobestuurder te overmeesteren", aldus nog de burgemeester.

Militairen brachten redding

Het waren uiteindelijk militairen van het kamp die de man, een vijftiger van Duitse nationaliteit, konden inrekenen. De man, die met psychische problemen kampt, is naar een ziekenhuis in Aken gebracht. Er is niemand gewond geraakt. De gebeurtenis maakte indruk op de kinderen, die daar nu psychologische opvang voor krijgen.

Meest gelezen