Publifin-topman Moreau stapt op als burgemeester

Stéphane Moreau, topman bij Publifin, neemt op 5 juli ontslag als burgemeester van de Luikse gemeente Ans. Na het uitbreken van het Publifinschandaal stapte hij uit de PS en werd hij onder druk gezet om ook als burgemeester op te stappen. Dat doet hij op 5 juli. Hij stapt ook uit de gemeenteraad. Huidig schepen Grégory Philippin zal hem opvolgen.

Moreau is ceo van Nethys, de operationele poot van Publifin. Als gevolg van het schandaal bij de Luikse intercommunale vroeg PS-voorzitter Elio Di Rupo aan Moreau om te kiezen tussen zijn sjerp en zijn functie bij Nethys. Moreau koos voor het laatste en kondigde eind januari al zijn ontslag aan. Intussen is hij uit de PS gestapt, net voor de partij hem aan de deur wilde zetten.

Dat Moreau nu pas effectief opstapt, heeft er mee te maken dat de socialistische gemeenschappelijke actie in Ans er maar niet in slaagde om het eens te worden over een nieuwe schepen. Dinsdagavond is de keuze daarvoor uiteindelijk op Philippe Saive gevallen. Moreau heeft daarop zijn ontslagbrief naar de gemeente gestuurd.

Philippe Saive is de jongere broer van tafeltenniskampioen Jean-Michel Saive.

 

 

Meest gelezen