Rapper Prodigy van Mobb Deep is overleden

De Amerikaanse rapper en acteur Prodigy is op 42-jarige leeftijd overleden in Las Vegas. Prodigy werd in de jaren negentig bekend als de helft van het legendarische New Yorkse rapduo Mobb Deep.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Prodigy, echte naam Albert Johnson, belandde na een concert in het ziekenhuis. Hij leed aan de sikkelcelziekte, een vorm van chronische bloedarmoede, maar het is niet duidelijk of dat hem fataal geworden is.

Prodigy vormde met Havoc het duo Mobb Deep, waarmee hij in de jaren 90 het in de rapwereld erg invloedrijke album "The infamous" (1995) uitbracht. Mobb Deep scoorde hits met onder meer "Shook ones, pt. II", "Survival of the fittest" en "Quiet storm".

In 2001 was er zijn biografie "My infamous life: The autobiography of Mobb Deep's Prodigy" uit. De rapper werd meermaals gearresteerd en bracht enkele jaren achter de tralies door. Over die periode kwam in 2011 de documentaire "Rhyme and punishment" uit, die rappers volgt in de cel.

Meest gelezen