Rapport van Optimacommissie is unaniem goedgekeurd

De parlementaire onderzoekscommissie naar het faillissement van Optima Bank heeft haar rapport klaar. Het is vandaag unaniem goedgekeurd, maar de teksten zullen pas morgenvoormiddag worden voorgesteld. Dat meldt commissievoorzitter Eric Van Rompuy (CD&V).
Nicolas Maeterlinck

De werkzaamheden van de onderzoekscommissie gebeurden grotendeels in de luwte. De meeste hoorzittingen, van onder meer topman Jeroen Piqueur, oud-voorzitter Luc Van den Bossche en de gouverneur van de Nationale Bank Jan Smets, vonden achter gesloten deuren plaats. Commissievoorzitter Van Rompuy toonde zich eerder al tevreden over de professionele werkzaamheden van de Optima-commissie, "weg van de politique politicienne".

Het rapport van de commissie wordt morgen om 11 uur voorgesteld in de zaal Jacques Brel in de Kamer.

Meest gelezen