Wat je moet weten als je naar Coldplay gaat: "Kom op tijd en laat alle tassen thuis"

Wie naar het concert van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion gaat vanavond, komt best op tijd naar Brussel. De Brusselse politie neemt extra veiligheidsmaatregelen na de mislukte terreurdaad in Brussel-Centraal gisterenavond. De toegangscontroles zullen strenger zijn dan anders, zegt Ilse Van de Keere. Dit zijn de geldende veiligheidsmaatregelen.

Aan de ingang

 • Kom zeker op tijd, liefst een paar uur op voorhand, raadt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie aan. Vergeet zeker je identiteitskaart en tickets niet. Het Koning Boudewijnstadion opent zijn deuren om 16.30 uur, Coldplay begint eraan om 20.45 uur.
 • De toegangscontrole is strenger dan anders: alle concertgangers worden gefouilleerd.
 • Aan de ingang staan niet enkel de klassieke toegangspoortjes, maar ook metaaldetectoren.
 • Handtassen en kleine rugzakken zijn niet verboden, maar het wordt wel afgeraden om ze mee te nemen. Steek de nodige spullen in je broekzakken. Grote rugzakken (met een volume van meer dan 30 liter) zijn wel verboden.
 • De veiligheidsperimeter rond het Koning Boudewijnstadion blijft gelden, en blijft wat ze al twee jaar is.
 • Houd rekening met de hitte. Neem je voorzorgen. De organisatie heeft watervernevelaars opgesteld langs de ingangen.
 • Meer informatie vind je via de website en sociale media van concertorganisator Live Nation

Vervoer

 • Laat de auto indien mogelijk thuis staan en neem vooral het openbaar vervoer. Schrik niet: er is zichtbaar meer controle van politie en militairen in en rond alle omgelegen metrohaltes en stations.
 • Als je naast een concertticket ook een parkeerticket hebt, dan kan je op de aangewezen parkeerplaatsen staan.
 • Volg de Twitteraccount van de politie: @zpz_polbru. Zij communiceren over de perimeter. De politie laat via Twitter weten welke straten afgesloten zijn, en welke parkings al volzet zijn.
 • Houd de website en de sociale media van de MIVB en De Lijn in de gaten voor concrete info over bussen, trams en metro's vanavond. Ook over de extra nachttreinen, die je enkel kan nemen als je een speciaal ticket gekocht hebt, wordt via die weg meer informatie gegeven.

Meest gelezen