3 mannen veroordeeld voor gewelddadige overval in Dilbeek

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie mannen veroordeeld voor een brutale home invasion van iets meer dan een jaar geleden in Dilbeek. Ze kregen straffen van zes jaar, vier jaar en een werkstraf van 300 uur.

Op 26 mei 2016 deden 3 mannen zich bij een bejaarde vrouw in Dilbeek voor als politiemannen en zo slaagden ze er in om binnen te dringen in haar huis. Ze knevelden de bewoonster en sloegen op de vlucht met geld en juwelen. Het 74-jarige slachtoffer kon zichzelf uiteindelijk losmaken en verwittigde de buren. Het spoor leidde naar een appartementsgebouw in de sociale woonwijk Peterbos in Anderlecht. De politie vermoedde dat de overvallers zich daar verschansten. Het gebouw werd urenlang omsingeld door zwaarbewapende politiemannen, maar uiteindelijk werden de verdachten daar niet aangetroffen.

Enkele dagen later gaf de bestuurder van de vluchtwagen zichzelf aan bij de politie. Zijn twee kompanen, onder wie zijn broer, werden pas in september opgepakt.

Op het proces hield één van de drie mannen staande dat hij niet betrokken was bij de overval op de bejaarde vrouw, maar de rechtbank oordeelde daar anders over. Ze werden alle drie schuldig bevonden.

 

Meest gelezen