"Van Gils & gasten" gaat in zomerpauze: deze momenten mocht u niet missen

Lieven Van Gils en zijn redactie kunnen na vanavond genieten van een welverdiende vakantie. Voor ons selecteerden ze vijf momenten uit het voorbije seizoen van "Van Gils & Gasten" die u niet had mogen missen, of die het herbekijken meer dan waard zijn.

1. Het meest hilarische moment

"Jacky, vertel nog eens mop." Meer heeft ervaren moppentapster Jacky Lafon niet nodig om de tijden van "HT&D" te doen herleven.

2. Het meest relevante moment

De sterke getuigenis van ex-judoka Ann Simons -bronzen medaille op de Olympische Spelen in 2000- over seksueel grensoverschrijdend gedrag was de aanzet voor andere judoka's om naar buiten te komen met hun verhaal. En dat was ook de bedoeling, het taboe rond het thema eindelijk doorbreken.

Lees hier ook ons artikel: "Grensoverschrijdend gedrag hoort niet thuis in de sportclub"

3. Het meest beklijvende moment

Met de steun van haar hartsvriendin Lien Van de Kelder vertelde actrice Viv Van Dingen aan Lieven dat ze lijdt aan eierstok- en baarmoederkanker. "Ik heb het heel lang voor mezelf gehouden, want dan is het net alsof die ziekte er niet is", zei ze. Maar naar aanleiding van de actie Kom op Tegen Kanker besloot Van Dingenen om toch haar verhaal te doen, "want dan dient die kanker misschien toch nog voor iets".

Lees hier ook ons artikel: Viv Van Dingenen lijdt aan kanker: "Ik doe mijn verhaal want er is geld nodig"

4. De felste discussie

Pascale Naessens en Sandra Bekkari zijn allebei populaire voorvechters van gezonde voeding. Naessens heeft haar "pure keuken", Bekkari gebruikt de "Sana-methode". Je zou denken dat ze veel gemeen hebben met elkaar, maar dat bleek niet in de studio, waar beiden fel in de clinch gingen. Het gesprek maakte bijzonder veel discussie los. Achteraf werd het ook snel weer uitgepraat door Bekkari en Naessens.

5. Het leukste muzikale moment

Het voorbije seizoen passeerden heel wat nationale en internationale sterren de revue in "Van Gils & Gasten". Het leukste muzikale moment ging de redactie van het programma dicht bij huis zoeken: de heerlijk zelfrelativerende "Bonenstaakdans" van Raymond van het Groenewoud en Slongs Dievanongs. 

Meest gelezen