Bestuurder Kensington stapt op na brand Londense woontoren

Een week na de verwoestende brand in de Londense Grenfell Tower is de verantwoordelijke voor het dagelijkse bestuur in het stadsdeel Kensington en Chelsea opgestapt. Op verzoek van de regering, zegt hij zelf, maar die spreekt dat tegen.
AFP or licensors

"Hoewel ik liever op post was gebleven in deze zeer moeilijke omstandigheden, heb ik beslist dat ik beter een stap opzij zet, eens er een geschikte opvolger is gevonden", laat Nicholas Holgate weten in een mededeling.

Hij zegt dat hij dat doet op verzoek van de plaatselijke regeringssecretaris Sajid Javid, maar diens departement ontkent dat. "De aanstelling van dergelijke bestuurders komt volledig toe aan de lokale overheid", klinkt het daar.

Na de brand was er felle kritiek gekomen, niet alleen op de nationale, maar ook op de lokale overheid. Volgens de inwoners van Kensington en Chelsea gaat het stadsdeel ongeorganiseerd en chaotisch te werk bij de ondersteuning van de slachtoffers. Er is ook veel kritiek op de gebrekkige communicatie over de opvang na de brand.

Meest gelezen