Coldplay speelt "Formidable" en krijgt gelukzalige glimlach van... Stromae in het publiek

In een vol Koning Boudewijnstadion in Brussel heeft Coldplay zijn eerste concert van twee gegeven. Frontman Chris Martin speelde een van zijn lievelingsnummers en dat bleek niet minder dan een hit van Stromae te zijn, "Formidable". Stromae zelf kon de cover wel smaken, want hij zat zelf in het publiek, dat merkte een alerte toeschouwer op.

"Formidable"' van Stromae is naar eigen zeggen een van de favoriete nummers van de Brit Chris Martin. Speciaal voor het Belgische publiek bracht hij het nummer solo voor een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Wat Martin wellicht zelf niet wist, was dat Paul Van Haver -alias Stromae- een ticket had voor het concert en vanop de tribune kon genieten samen met zijn echtgenote Coralie.

Een alerte twitteraar wist het applaus en de gelukzalige glimlach van Stromae vast te leggen (beelden helaas niet te zien via de app):

De cover van "Formidable" zelf:

"Aan de sfeer was niets te merken"

Studio Brussel-collega Stijn Van de Voorde woonde het concert van Coldplay bij. Hij stelde vast dat de menigte van 50.000 mensen de mislukte terreuraanslag in het Centraal-Station ver achter zich liet. "Aan de sfeer was niets te merken eens de concertgangers binnen in het Boudewijnstadion waren. Als je binnenkwam, moest je heel even aanschuiven bij metaaldetectoren. Alles in je zak moest je in een doorzichtige plastic zak stoppen. Het was een beetje zoals aanschuiven als je het vliegtuig neemt, maar geen lange files", vertelt Van de Voorde op Radio 1. Hij raadt wel aan om vanavond voor het tweede concert ook gewoon op tijd te komen.

"Dát is het verschil met Justin Bieber"

"Het klinkt belachelijk maar Coldplay slaagde erin een intieme set te spelen in het Boudewijnstadion. Een unieke avond voor muziekliefhebbers, niet puur muzikaal. Ook visueel maak je iets mee wat je nog niet meegemaakt hebt", aldus Van de Voorde.

Coldplay speelde helemaal niet op automatische piloot. "Justin Bieber... als die ergens staat tegenwoordig... dan heeft hij er geen zin meer in. Dát is het verschil met Coldplay. Eens ze spelen, geloof je echt dat ze er veel zin in hebben. En ze investeren in de fans van het land waar ze spelen: dan hangt er plots een Belgische vlag aan Chris Martins broek, of de fans mogen iets zeggen of de band wordt aangekondigd in het Nederlands."

De setlist voor de nieuwsgierigen:

 • A head full of dreams
 • Yellow
 • Every teardrop is a waterfall
 • The scientist
 • Birds
 • Paradise
 • Always in my head
 • Magic
 • Princess of China
 • Everglow
 • Clocks
 • Midnight
 • Charlie Brown
 • Hymn for the weekend
 • Fix you
 • Viva la vida
 • Adventure of a lifetime
 • In my place
 • Don't panic
 • Formidable
 • Something just like this
 • A sky full of stars
 • Up&up

Meest gelezen