Groot nieuws: het is beginnen te regenen

In normale omstandigheden zou het natuurlijk geen nieuws zijn, maar nu wel. Na meer dan twee weken aanhoudende droogte en hitte is het deze middag eindelijk beginnen te regenen.

Rond 15.30 uur begon het in het centrum van de provincie West-Vlaanderen en boven Torhout hard te waaien. Dat bleek de voorbode van een klein onweer, maar vooral van wat regen.

Even regende het een tiental minuutjes goed door. Een korte regenbui dus, maar de grootste warmte is er wel mee verdreven.

Tegen de middag werden in de provincie temperaturen gehaald van 32 graden, maar plots stak een goed voelbare en verfrissende wind op. Die verdreef de hitte en de temperaturen namen een flinke duik.

De regenzone trekt van west naar oost. Intussen voelden ook enkele plaatsen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen al enkele druppels.

In Deinze leidde het onweer tot wat hinder op het spoor. "Er zijn blikseminslagen geweest in de omgeving van het station van Deinze om 16.20 uur ", zegt Frédéric Petit van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. "Een van de blikseminslagen heeft de seininrichting nabij Deinze verstoord. "Hierdoor heeft de trein van Poperinge naar Antwerpen een vertraging van 13 minuten opgelopen. De impact is dus beperkt."

Meest gelezen