Korte broek verboden? Britse jongens gaan dan maar in rok naar school

De rigide dresscode op Isca Academy in de Britse stad Exeter verbiedt jongens shorts te dragen, zelfs bij uitzonderlijk hoge temperaturen. Om zich te wapenen tegen de hittegolf en het uniformbeleid besloten de jongens dan maar om in rok naar school te gaan.
(archieffoto)

Tientallen jongens van de Isca Academy gingen vandaag in rok naar school. Met de hittegolf wilden ze graag iets luchtiger dragen, maar volgens het schoolreglement is het voor jongens verboden shorts te dragen. 

Een jongen vroeg aan het schoolhoofd van Isca Academy, Aimee Mitchell, om voor deze warme dagen een uitzondering te maken. Aanvankelijk wilde Mitchell niets aan de regels veranderen. "Wel, je kan een rok dragen als je wil", voegde ze eraan toe. 

Wat begon als een onschuldige suggestie groeide uit tot een klein protest. Gisteren verscheen slechts een handvol jongens in rok op school. Vandaag zouden al tientallen jongens over alle jaren heen hun voorbeeld gevolgd zijn. 

Reactie schoolhoofd

Uiteindelijk verklaarde het schoolhoofd op de website van de school dat ze erkennen dat het de laatste dagen uitzonderlijk heet is geweest. Ze beklemtoonde nogmaals dat "shorts geen deel uitmaken van het uniform voor jongens" en gaf tips om het hoofd koel te houden.

Het bericht eindigde met een positieve noot: "Omdat warmer weer steeds frequenter zal voorkomen, zou ik graag veranderingen overwegen voor de toekomst en daarom zal ik deze kwestie bespreken met de families en het personeel."

Ook Franse buschauffeurs in rok aan het werk

Om dezelfde reden hebben mannelijke buschauffeurs in het Franse Nantes een rok aangetrokken. Zij hadden ook eerst gevraagd of ze bermudashorts mochten dragen, maar op hun verzoek werd niet ingegaan.

Ze noemen de werkomstandigheden "onaanvaardbaar", vooral omdat het in de buscabines heel heet kan worden en enkel de nieuwste bussen over een goede airconditioning beschikken.

Meest gelezen