Mishandelingsfilmpje 13-jarige: verdachte blijft in de cel

De 20-jarige jongeman die een jongen van 13 zou mishandeld hebben, alles filmde en deelde via sociale media, blijft in de cel. Dat heeft de Antwerpse raadkamer vanmorgen beslist. Twee andere minderjarige verdachten zitten ondertussen in een gesloten instelling.

 Op de beelden is te zien dat het slachtoffer door de drie verdachten omsingeld wordt. Zijn keel wordt dichtgeknepen waarna hij even het bewustzijn verliest. Tijdens zijn vlucht werd hij door één van de verdachten nog geslagen. Op het einde van het filmpje is te zien hoe de jongen in het water geduwd wordt.

Foltering van een minderjarige

De drie verdachten konden zeer snel geïdentificeerd worden. Het gaat om twee minderjarige jongens van 15 en 16 uit Sint-Katelijne-Waver en Putte en een 20-jarige man uit Mechelen.

De minderjarige verdachten zijn intussen in een gesloten instelling geplaatst, de meerderjarige verdachte werd aangehouden op verdenking van foltering en opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige. Hij riskeert 3 jaar tot 28 jaar cel voor foltering van een minderjarige.

Meest gelezen