Trump "heeft geen tapes" van zijn gesprekken met Comey

De Amerikaanse president Donald Trump heeft geen geluidsopnames gemaakt van zijn gesprekken met toenmalig FBI-directeur James Comey. Dat heeft hij laten weten op de hem gepaste wijze - een reeks tweets. Wekenlang was over die veronderstelde tapes fel gespeculeerd. Dat was aan Trump zelf te wijten: hij liet doorschemeren dat de opnames gemaakt waren.

"Comey kan maar best hopen dat er geen opnames van onze conversaties bestaan vooraleer aan de pers te lekken", luidde destijds het dreigende twitterbericht van Trump. Waarop Comey, inmiddels door Trump ontslagen, tijdens een hoorzitting over "Russiagate" in de Senaat zei: "Lordy (Gossie), ik hoop dat ze wél bestaan".

Een anonieme bron zei aan agentschap Bloomberg dat Trump bewust ambiguïteit over het bestaan van de tapes zaaide om Comey ertoe te verplichten, de waarheid te zeggen.

Volgens oud-parlementsvoorzitter Newt Gingrich, partijgenoot van Trump, ging het de president om een partijtje blufpoker.

Meest gelezen