"Ladies' Day" in Ascot met, hoe kan het anders, dreigende vuisten en catfights

De paardenrennen in Ascot mogen dan wel een Brits cultureel evenement, naast het sportieve natuurlijk, bij uitstek zijn. En het bezoek van de Queen en haar gevolg mogen dan wel jaarlijks de kers op de etiquette-taart zijn. Dat neemt niet weg dat tijdens de traditionele "Ladies' Day", waarbij de aanwezigen zich op hun paasbest uitdossen, de etiquette door de drank toch even aan zijn lot overgelaten wordt. Ook dit jaar was dat niet anders, en de hitte hitste de gemoederen nog meer op. En dus werd het publiek opnieuw "verblijd" met dronken mensen die elkaar te lijf gaan.

Nieuwswebsite Daily Mail vatte de situatie gisteren als volgt samen: "Dramatic punch-up and catfights break out at Ascot as revellers feel the effects of a few too many drinks (despite Ladies Day getting off to such a classy start)." Niet dat dit zo opmerkelijk was. In 2011 geraakten een aantal aanwezigen betrokken in een gevecht, waarbij de champagneflessen als wapens gebruikt werd.

De beelden van gisteren gingen snel viraal en werden op de Britse media alvast uitvoerig besproken:

Meest gelezen