"Wie droomt er niet van zo’n lang liefdesleven?"

In 1992 leerden Nick Cardello en Kurt English elkaar kennen en werden ze een koppel. In maart 1993 namen ze deel aan de jaarlijkse protestbetoging voor gelijke rechten in Washington. Daar namen ze een foto, die ze afgelopen weekend, om hun intussen 25 jaar durende relatie in het zonnetje te zetten, nogmaals overdeden. De foto van toen en nu ging snel viraal, tot verbazing van het homokoppel.

Cardello op Buzzfeed News en Huffington Post: "Er zijn nog veel mensen die geprikkeld raken als ze 2 mannen zien die elkaar kussen. Daarom zijn we altijd terughoudend geweest om zulke foto’s te publiceren. Maar deze foto, die wilden we dat mensen zagen. Want deze toont wie we werkelijk zijn."

"Dat de foto zoveel reacties losweekt, verbaast ons. Maar het is ook fijn dat hoe we in ons dagdagelijkse leven zijn op deze manier gevierd wordt. Om dan nog maar te zwijgen van de hartverwarmende reacties. We wisten niet dat vooral jonge mensen zoveel belang aan deze foto hechtten. Zij zien dan ook niet veel homo’s die samen oud worden. Mooi, dat ze onze foto doorsturen met de mededeling: "Dit kunnen WIJ zijn." Ook al is het, uit onze ervaring, niet abnormaal dat de liefde bij homoseksuelen zolang blijft duren."

"Misschien is het niet zo’n vreemde vraag als men wil weten hoe we erin geslaagd zijn al 25 jaar lang samen te zijn. Terwijl de maatschappij ons juist uit elkaar wilde halen. Ons antwoord daarop is dat we altijd zo positief mogelijk zijn gebleven."

"Toegegeven, we hebben tijd nodig gehad om deze foto’s te durven publiceren, maar mensen hebben ook tijd nodig gehad om ze te bekijken." Met volgende reacties:

Meest gelezen