Meest recent

    Advocaat van drugsbaron El Chapo wil klacht indienen tegen Netflix

    Een advocaat van Joaquin "El Chapo" Guzman overweegt om een klacht wegens laster in te dienen tegen Netflix en Univision, die een tv-reeks uitzenden over het leven van de beruchte Mexicaanse drugsbaron. Zijn advocaat stelt dat Guzman in de tv-reeks "El Chapo", die sinds april wordt uitgezonden, afgeschilderd wordt als een "harteloze crimineel".

    "In de reeks doen zich gebeurtenissen voor, die niet overeenstemmen met de realiteit", zo luidt de redenering. "Dat is een zware inbreuk op het vermoeden van onschuld".
    De advocaat benadrukt dat hij het voornemen wel nog met zijn 60-jarige cliƫnt moet bespreken. Hij heeft momenteel geen contact meer met Guzman: het Amerikaanse gerecht weigert namelijk om de Mexicaanse advocaten van de drugsbaron te erkennen.

    El Chapo zit in momenteel in een gevangenis in New York, in afwachting van zijn proces. Hij werd in januari door Mexico uitgeleverd. De leider van het Sinaloa-kartel moet zich in de VS verantwoorden voor onder meer moord, drugshandel, georganiseerde misdaad en het witwassen van geld.