Bezoekje gepland aan Mechelen? Wandel al eens virtueel door de bezienswaardigheden

Primeur in Mechelen: de Vlaamse stad is de eerste in de Benelux die experimenteert met 360°-filmpjes voor bezoekers aan de stad. Via een speciale website kunnen nieuwsgierigen de stad vanuit helikopterperspectief ontdekken, maar 38 bezienswaardigheden openen op die manier ook hun virtuele deuren. Van achter je computer of smartphone wandel je dus bijvoorbeeld rond in een museum.
Op het virtuele grondplan van de stad kan je 38 locaties aanklikken, en dus bezoeken

Voorlopig zijn er 38 "binnenhuisfilmpjes" in 360° opgenomen, in musea, hotels en bezienswaardigheden. Op die manier lijkt het alsof je fysiek in de stad rondloopt. Met dit virtueel toerisme wil Mechelen nog meer bezoekers aantrekken.

In de toekomst komen er nog locaties bij, verzekert schepen van Cultuur en Toerisme Björn Siffer. Enkele kerken en gebouwen die momenteel in restauratie zijn, zoals de toekomstige toeristische balie in het Schepenhuis, het Museum Hof van Busleyden en enkele stadsgezichten en winkelstraten staan nog in de wachtrij. Dankzij Virtueel Mechelen kan je ook locaties bezoeken waar je niet zomaar binnenloopt, zoals het paleis van Margareta van Oostenrijk, het stadhuis of de muurschildering in de Sint-Janskerk, die enkel met een gids te bezichtigen zijn.

Toegankelijkheid

De bedoeling van de website is ook om minder mobiele mensen de mogelijkheid te bieden om te genieten van minder toegankelijke attracties in Mechelen. Zo wordt het mogelijk om de Sint-Romboutstoren te bezoeken zonder de tientallen trappen te moeten beklimmen. “Zo is de toren ook voor minder mobiele personen toegankelijk", aldus Siffer.

Zelf virtueel Mechelen bezoeken?

Op www.virtueelmechelen.be zie je Mechelen vanuit helikopterperspectief. Je kan inzoomen op belangrijke locaties in het centrum. De belangrijkste bezienswaardigheden, musea en hotels kan je ook binnenin in 360° bekijken.

Meest gelezen