Bill Cosby wil jongeren waarschuwen voor seksueel misbruik

Bill Cosby wil tijdens samenkomsten, waarbij hij vragen uit het publiek beantwoordt, jongeren waarschuwen voor de gevaren van grensoverschrijdend gedrag. De Amerikaanse acteur stond onlangs zelf terecht voor aanranding, maar dat proces werd geannuleerd omdat de jury niet tot een besluit kwam. Een ander proces op een later tijdstip is nog steeds mogelijk, weliswaar met een andere jury. Toch blijkt de intussen 79-jarige acteur niet bij de pakken te blijven zitten.

Cosby’s woordvoerder Andrew Wyatt gaf op nieuwswebsite WBRC meer uitleg over zijn initiatief: "Bill wil terug gaan werken. Daarom plant hij lezingen, om te praten met jonge mensen, want deze problematiek gaat verder dan de figuur van Bill Cosby. Het kan immers iedereen overkomen. Vooral jongeren. Ze moeten beseffen wat hen boven het hoofd hangt als ze op stap gaan en feesten, als ze dingen doen die ze beter niet zouden doen. Ook getrouwde mannen hebben ermee te maken."

"De wetgeving verandert. Wat als seksueel misbruik wordt beschouwd, is erg uitgebreid. Daarom moeten we de mensen opnieuw leren hiermee om te gaan. Eventjes iemand over de schouder wrijven kan al beschouwd worden als seksueel misbruik. Opvoeding is opnieuw nodig", voegde woordvoerder Ebonee Benson eraan toe.

Met de voorlichting in zogenaamde "town halls", waarbij de spreker dus in discussie gaat met zijn publiek, zou nog deze maand kunnen gestart worden.

Meest gelezen