BNP Paribas Fortis verhuist ruim 120 jobs naar Lissabon

BNP Paribas Fortis verhuist in 2018 en 2019 een deel van de Operations & IT-afdeling van België naar Lissabon. Dat bevestigt woordvoerder Hans Mariën. Ruim 120 van de 412 medewerkers in ons land verhuizen, maar naakte ontslagen vallen er niet.
AP2009

De 124 betrokken personeelsleden zullen volgens Mariën allemaal terechtkunnen binnen de bank, "en als ze dat willen, begeleiden we hen ook in de zoektocht naar een geschikte job buiten de bank."

De verhuis hangt volgens Mariën al sinds 2015 in de lucht. Toen werd in een toekomstplan al voorzien in een verlaging van het aantal effectieven in de ondersteunde diensten in verschillende landen, om kosten te besparen. De concrete plannen voor België werden gisteren/donderdag besproken met de sociale partners in een ondernemingsraad, aldus de woordvoerder.

BNP Paribas Fortis verhuisde vorig jaar al de afdeling internationale betalingen van Brussel naar Lissabon. Daarmee gingen toen 55 jobs voor de bijl.

Meest gelezen