Festival Dranouter pakt uit met tiendaags belevingsfestival

Het Festival Dranouter pakt komende zomer uit met een gloednieuw tiendaags belevingsfestival, het Nieuwe Westen. Dat vindt plaats rond en tijdens het traditionele muziekfestival, van 28 juli tot 6 augustus, en moet bezoekers laten kennismaken de troeven van de regio.

Uit een bezoekersenquête bleek dat er een grote vraag was rond beleving. Het festival verhuisde enkele jaren geleden naar de dorpskern en plande concerten op unieke locaties zoals in de kerk. Dat werd goed gesmaakt, dus wil de organisatie dat aanbod verder uitbreiden, maar het is ook de bedoeling de festivalgangers te laten kennis maken met de ruimere regio.

"We willen de belevingswaarde van het festival voor de bezoekers van de regio en van het festival verhogen. We willen hen begeleiden naar unieke locaties en activiteiten. Bovendien willen wij als organisatie groeien in kwaliteit en niet zozeer in nummers", aldus organisator Bavo Vanden Broeck.

Daarom programmeerde de organisatie enkele muziekbands en auteurs, die lezingen en performances zullen geven, in een aparte setting in de Westhoek, zoals de Commandobunker onder de Kemmelberg. Tegelijkertijd willen ze het publiek ook letterlijk laten proeven van de regio door activiteiten te plannen in de Ieperse Kazematten waar een streekbiertje kan geproefd worden of op het wijndomein "Entre Deux Monts".

Kunstenfestival Watou

Het Nieuwe Westen wil ook bruggen bouwen. Zo krijgt het initiatief een plaats op Kunstenfestival Watou en op het Poperingse festival Baladeuse.

De organisatie mikt op een bezoekerspotentieel van 1.500 mensen, maar wil, mits een goede evaluatie, het festival laten groeien. De provincie West-Vlaanderen maakte een startersbudget beschikbaar en wil op die manier het verblijfstoerisme in de regio stimuleren.

Meest gelezen