Grote drukte op de weg: reeks ongevallen veroorzaakt lange files

Het ziet er naar uit dat de avondspits vandaag uitzonderlijk vroeg is begonnen. Rond 13 uur meldde het Verkeerscentrum al 170 kilometer files, onder meer door een aantal ongevallen. Om 16 uur was dat al opgelopen tot meer dan 200 kilometer.
Vanmiddag botsten twee vrachtwagens en een auto op de E313 in Grobbendonk.

Door een ongeval op de buitenring in Sint-Stevens-Woluwe waren een tijdlang twee rijstroken versperd. Daardoor was er ook vertraging bij de aansluiting van de E40 uit Leuven met de ring. Op de E313 in Herentals-West was het door een ongeval lang aanschuiven richting Hasselt. De wachttijd liep op tot anderhalf uur. De rijbaan is intussen weer vrijgemaakt, maar de drukte zal waarschijnlijk nog meerdere uren duren. 

Op de ring rond Antwerpen waren in Borgerhout drie rijstroken een tijd lang versperd door een ongeval. De Liefkenshoektunnel was tot 15.20 uur tolvrij. In en rond Antwerpen blijft het wel druk.

Op de E40 richting kust is het aanschuiven aan de werken in Aalter. Daar is een extra rijstrook dicht. Op nog verschillende andere plaatsen zijn er kleinere ongevallen, maar die veroorzaken op hun beurt telkens weer vertraagd verkeer.

"De ongevallen veroorzaken uitzonderlijk veel files op de wegen, maar dit is niet ongezien", zegt Hajo Beeckman van de Verkeersredactie. "Op een vrijdagnamiddag begint de avondspits sowieso heel vroeg en het is intussen ook bijna einde juni, waardoor het vrijetijdsverkeer toeneemt", aldus Beeckman. Hij adviseert iedereen die nog op de weg moet zich vooraf goed te informeren.

Meest gelezen