Grote heidebrand vermeden op Kalmthoutse heide

Op de Kalmthoutse heide is een grote brand vermeden. Een brandwacht op een wachttoren had rook opgemerkt en alarm geslagen. De brandweer is met zwaar materieel uitgerukt en heeft de brand snel kunnen blussen en kunnen beperken. In Limburg heeft het op 2 plaatsen gebrand. Ook in Nederland zijn er natuurbranden.
(archiefbeeld)

"De toren op de kalmthoutse heide is een van de weinige brandtorens die er nog staan in dit gebied", legt brandweercommandant Van Riel uit. "Die toren wordt bemand door vrijwilligers die op heel consequente manier de brandtoren bemannen. Ik ben blij en trots dat die mensen op zo'n correcte manier hebben gehandeld en ervoor gezorgd hebben dat we snel op de juiste locatie zijn geraakt."

In Limburg heeft het op 2 plaatsen gebrand. In Genk was er een grote heidebrand. De brandweer kreeg het vuur maar moeilijk onder controle door de wind. En ook op een braakliggend terrein in Eksel heeft het gebrand.

Natuurbranden in Nederland

Ook in de Nederland zijn er branden door de droogte. In de provincie Noord-Brabant staat het natuurgebied Deurnese Mariapeel in brand. De brand heeft een omvang van tweehonderdvijftig bij twintig meter en breidt nog uit, aldus de brandweer die met veel wagens ter plaatse is.

De brand brak rond middernacht uit. Het gebied is moeilijk toegankelijk wat de bestrijding bemoeilijkt, aldus de brandweer. Daarnaast is ook aan de noordkant van het waddeneiland Terschelling is afgelopen nacht brand uitgebroken in een natuurgebied.

Meest gelezen