Hoofdredacteur Tertio wordt woordvoerder van aartsbisschop Jozef De Kesel

Geert De Kerpel, hoofdredacteur van het christelijke opinieweekblad Tertio, wordt vanaf 1 september de Nederlandstalige woordvoerder van aartsbisschop Jozef De Kesel (foto).

Tommy Scholtes, de huidige persattaché van de Bisschoppenconferentie, wordt de Franstalige woordvoerder van kardinaal De Kesel, zowel wat de Bisschoppenconferentie als het aartsbisdom betreft.

Jeroen Moens, de huidige persverantwoordelijke van het aartsbisdom, wordt de interdiocesane pers- en communicatieverantwoordelijke.

Geert De Kerpel (1967) is licentiaat in de godsdienstwetenschappen en baccalaureus in de theologie (beide K.U. Leuven). Hij begon zijn beroepsloopbaan als leraar aan het Sint-Lodewijkscollege van Lokeren (1990-1993). Daarna was hij ruim 14 jaar hoofd van de dienst communicatie van het bisdom Gent en woordvoerder van de Gentse bisschoppen Arthur Luysterman en Luc Van Looy. Tegelijk was hij zes jaar lector aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Begin 2008 werd De Kerpel woordvoerder van de Senaatsfractie van CD&V. De afgelopen vijf en een half jaar leidde hij als hoofdredacteur het christelijke opinieweekblad Tertio. Geert De Kerpel is gehuwd en vader van twee zonen en twee dochters.

 

Meest gelezen