Nieuwe beelden opgedoken van mislukte aanslag in Brussel-Centraal

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de mislukte aanslag van afgelopen dinsdag in Brussel-Centraal. Het gaat om amateurbeelden die persagentschap Belga heeft kunnen bemachtigen. Vooral de tweede ontploffing is er goed op te horen.

Dinsdagavond probeerde de 36-jarige Oussama Zariouh zijn reiskoffer te laten ontploffen. Daarbij was een eerste - kleine - ontploffing te horen, gevolgd door een grote explosie. Het is die laatste explosie die te horen is op de beelden. Ook de gloed op de trappen van het centraal station is op de beelden goed te zien.

De dader werd even later door een militair neergeschoten. 

In de koffer zaten onder meer nagels en kleine gasflessen, zodat een explosie heel wat slachtoffers en schade had kunnen veroorzaken. Om een nog onduidelijke reden ontplofte de koffer niet zoals het Zariouhs bedoeling was en vielen er geen slachtoffers. Volgens het federaal parket zijn er aanwijzingen dat de Marokkaan "sympathieën" had voor terreurorganisatie IS.

Meest gelezen