Ruim 200 Belgisch-Limburgse werklozen aan de slag bij Nedcar in Nederlands-Limburg

Ruim 200 werklozen uit Limburg zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan bij Nedcar, net over de grens in Born. De Nederlandse autofabriek zocht in het totaal 800 nieuwe mensen. Ruim 200 daarvan hebben ze over de grens in ons land gevonden, onder wie ook heel wat ex-werknemers van Ford Genk.

Nedcar zocht in totaal 800 extra mensen, omdat er sinds kort in opdracht van BMW het kleine model X1 wordt geproduceerd. Nedcar bouwt ook de Mini. Onder de nieuwe werknemers zijn er ook heel wat arbeiders van de vroegere Fordfabriek in Genk. "We zijn hen blijven benaderen en blijven informeren over jobaanbiedingen", zegt Luc Smeets van VDAB Limburg aan VRT Nieuws.

"Anderzijds hebben we ook heel actief ingezet op de werkzoekende van de grensstreek", zegt Smeets voorts. "Ik denk dan aan Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en in Genk. We zijn zelfs op de markt gaan staan. We zijn blij dat al die acties resultaat hebben opgeleverd."

Meest gelezen