Vader fietst meer dan 2.000 kilometer om hartslag overleden dochter te horen

Abbey Conner verdronk in januari in een zwembad. Als orgaandonor heeft ze verschillende levens gered. Om het verdriet te verwerken stapte haar vader Bill op de fiets en doorkruiste hij verschillende Amerikaanse staten. In Baton Rouge, Louisiana ontving hij het mooiste vaderdagscadeau.

Ongeveer vijf maanden geleden sloeg het noodlot toe voor de familie Conner uit de Amerikaanse staat Wisconsin. Zoon Austin en dochter Abbey werden in een zwembad op vakantie in Mexico teruggevonden. Voor Abbey kwam alle hulp te laat, maar Abbey heeft zelf wel andere mensen kunnen helpen.

Bij het behalen van haar rijbewijs op haar zestiende besliste Abbey om zich te laten registreren als orgaandonor. Het Broward Health Medical Center in Florida heeft bij haar overlijden haar organen kunnen redden en daarmee andere mensenlevens gered.

Aandacht voor orgaandonatie

Bill Conner, Abbeys vader, is altijd enorm trots geweest op zijn dochter. Om Abbey en haar beslissing te eren en tegelijkertijd aandacht te vestigen op het belang van orgaandonatie, fietste de man van zijn stad Madison in Wisconsin naar het ziekenhuis in Florida waar Abbey haar organen afstond. Die tocht alleen al besloeg meer dan 2000 km.

Het ziekenhuis was zodanig onder de indruk van Bills initiatief, dat ze hem een mooie herinnering wilden geven. Broward Health Medical Centre stuurde brieven naar de mensen die dankzij Abbeys organen een nieuwe kans kregen. 

Een nieuw hart voor Loumonth Jack

Het ziekenhuis ontving één antwoord, maar het zorgde voor een ontmoeting waar Bill nooit van had durven dromen.

Loumonth Jack ontving het hart van Abbey, toen hij hoorde dat hij nog maar tien dagen te leven had. Na een hartaanval door een virale infectie heeft zijn hart ernstig geleden. Dankzij Abbey stelt hij het nu goed.

Jack wilde graag Abbeys vader ontmoeten. "Ze heeft mij gered en ik kan niets voor haar terugdoen. Ik wou dat ik het kon, maar ik kan het niet. Het enige wat ik kan doen is mijn liefde geven aan haar familie", vertelde hij aan de Amerikaanse zender CBS.

Prachtig vaderdagscadeau

Op 19 juni 2017 was het zo ver: Bill Conner ontmoette de man die het hart van zijn dochter heeft ontvangen. Weeral met de fiets trok Bill erop uit: dit keer naar naar Baton Rouge, in de Amerikaanse staat Louisiana, waar de man met het hart van zijn dochter woont.

Het werd een emotionele ontmoeting. Beide mannen omhelsden elkaar en Jack gaf Bill en stethoscoop, om het hart van zijn dochter nog eens te kunnen horen.

Het was net vaderdag in de VS, dus een mooier geschenk kon Bill zich niet inbeelden. Als aandenken heeft Bill de hartslag met zijn smartphone opgenomen, zodat hij Abbey voortaan altijd bij zich heeft.

Meest gelezen