Vier bestuurders Brusselse watermaatschappij worden riant vergoed

Vier bestuurders bij Vivaqua verdienen opnieuw ruim 65.000 euro bruto per jaar. Dat heeft de Algemene Vergadering van de intercommunale op 1 juni beslist, net op het moment dat het Samusocial-schandaal losbarstte. Aftredend burgemeester Yvan Mayeur (PS) is één van de bestuursleden. Volgens BRUZZ zou hij ook als gemeenteraadslid de vergoeding kunnen behouden.
Nicolas Lambert

De Algemene Vergadering van Vivaqua heeft beslist om de hoge vergoedingen van de vier leden van de Raad der Zaakvoerders van de watermaatschappij te behouden. Het gaat om Yvan Mayeur (PS), Brussels gemeenteraadslid Jacques Oberwoits (MR), schepen Cathy Marcus (PS) van Sint-Gillis en Anderlechts gemeenteraadslid Oscar Dubru (MR).

De timing van de beslissing is opmerkelijk want op 1 juni bestond er al opschudding rond de hoge vergoedingen voor bestuurders van Samusocial, wat uiteindelijk heeft geleid tot het ontslag van burgemeester Mayeur en Brussels OCMW-voorzitter Pascale Peraïta (PS).

Het was aftredend burgemeester Yvan Mayeur die de vergadering bij Vivaqua  op 1 juni voorzat. Of hij dat ook in de toekomst nog zal doen, en zo zijn vergoeding kan behouden, is onduidelijk. "Als hij gemeenteraadslid blijft, kan hij voorzitter blijven”, zegt Vivaqua-woordvoerder Geert De Kegel. “Zoniet moet hij uit de Raad van Bestuur stappen, en moet de Stad Brussel iemand anders voordragen.”

Meest gelezen