Vliegtuigbom gevonden in Kortrijk, omwonenden tijdelijk geëvacueerd

In Kortrijk is bij graafwerken voor het nieuwe zwembad een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de bom onschadelijk te maken . Zo'n 1.500 omwonenden werden tijdelijk geëvacueerd.

Op Kortrijk Weide zijn graafwerken aan de gang op de werf voor het nieuwe zwembad. Kort na de middag werd er oude oorlogsmunitie aangetroffen. Het ging om een bom van Amerikaanse makelij die dateert uit de Tweede Wereldoorlog. De bom meet 120 op 35 cm.

De aannemer heeft de hulpdiensten verwittigd, waarna de politie de ontmijningsdienst DOVO heeft gecontacteerd en ter plaatse is gegaan om een veiligheidszone van 100 meter af te bakenen.

Op vraag van DOVO heeft een deel van de omwonenden hun woning tijdelijk moet verlaten voor de ontmanteling van de bom. De bewoners die aan de rand van dat gebied wonen, werd gevraagd om tijdens de ontmanteling binnen te blijven en weg te blijven van de ramen. Ook het treinverkeer is tijdens de ontmanteling stilgelegd. 

Meest gelezen