Al 27 onveilige woontorens ontdekt in Groot-Brittannië

Anderhalve week na de dodelijke ramp in Grenfell Tower in Londen zijn in Groot-Brittannië al 27 woontorens ontdekt met licht ontvlambare gevelbekleding. Dat heeft de Britse regering gezegd.
Mischa Saag

Vrij snel na de grote brand in Grenfell Tower kondigde de Britse premier Theresa May aan dat er elke dag zo'n honderd woontorens zouden worden gecontroleerd op brandveiligheid. In totaal zijn er al 27 flatgebouwen ontdekt met licht ontvlambare gevelbekleding.

Afgelopen nacht zijn al honderden inwoners van vier woontorens geëvacueerd omdat de gebouwen niet veilig genoeg waren.

Grenfell Tower

Een defecte koelkast veroorzaakte de brand in Grenfell Tower. Via de brandbare gevelbekleding verspreidde het vuur zich razendsnel over het 24 verdiepingen tellende gebouw. Minstens 79 mensen kwamen om het leven. Zes gewonden lagen zaterdag nog in het ziekenhuis.

Meest gelezen